Reeds een leuke ElenQVino-ervaring gehad?
Deel ze en schrijf een korte Facebook review. We zijn je dankbaar.

ElenQVino – Proef de oorsprong

Hallo ElenQVino-fans.

Ik ben Elene, Elenqvino concept builder. Als een heuse Gentse Georgische wil ik je wegwijzen in de wereld van Georgische wijnen. Gefascineerd door de wereld van wijn ben ik een aantal jaar terug een verkenningsreis begonnen naar de wieg van de wijn. Deze bleek nota bene in mijn eigen geboorteland te staan. In Georgië dus. Samen met een lokale partner bouwden we eigen wijngaarden en een wijnmakerij. Inmiddels is dit initiatief uitgegroeid tot een inspirerend wijndomein waar op innovatieve en ambachtelijke manier natuurwijnen tot stand komen. Ik wil jullie als mede-wijnfanaten ondersteunen in het begrijpen van de ziel van deze natuurwijnen.

We helpen u ook deze producten in Georgië zelf te ontdekken door persoonlijk en uitgekiend reisadvies.


U vindt ons ook op en .

Lees ook het artikel van Simone Wellekens in De Standaard magazine van 10 april 2012.

Wijn voor elke gelegenheid

Een lekker glaasje natuurwijn uit Georgië, de bakermat van de wijn. Er is een wijnmoment voor elke gelegenheid. Een spannend boek, een lekkere maaltijd, een rustig moment, een levendige discussie of – waarom niet – bij een knetterend kampvuur, genietend van de eindeloze sterrenhemel in het Kaukasusgebergte. Verken met ons deze nieuwe dimensie van genot! We houden u graag op de hoogte met aankondigingen, aanbiedingen, workshops, degustaties en reportages. Laat u inspireren en abonneer op onze blognieuwtjes.

Waarom natuurwijn?

Respect voor de natuur is de rode draad doorheen onze activiteiten. De eeuwenoude tradities vullen we aan met moderne technologieën en inzichten. Samen met onze focus op een aantal hoogstaande, inheemse druivenrassen kunnen we hierdoor innoverende kwaliteitswijnen aanbieden voor een divers publiek. Probeer zeker de zeer speciale qvevri-wijnen die zijn gemaakt in grote aardewerken amforen. Geniet meteen van onze natuurwijnen of maak kennis tijdens een degustatie-evenement.

Lees meer over natuurwijnen …

Ook interessant: Wat is biologische wijn? en Topsommelier Mees List over natuurwijn.
Lees meer over amforen/Qvevri-wijnen …

Waarom Georgië?

Georgië ligt langs de bekende zijderoute op het kruispunt tussen Azië en Europa. Het is een mooi land met indrukwekkende landschappen en een uitgebreide gastronomie. Dit alles geniet u samen met de uitgesproken gastvrijheid van de Georgiërs. Het kan niet anders dan dat wijn hier een belangrijke plaats heeft. Wij zetten uw glas alvast klaar. Beleef het zelf. Check meteen de geplande trips naar Georgië en lees de reportages en liefdesverklaringen aan de Georgische cultuur en natuur.

Beleef de wijn

Kom naar onze degustaties, vraag ons reisadvies op uw maat en wendt vooral al uw zintuigen aan om zelf onze wijnen in hun natuurlijke context te ontdekken. Help ons mee dromen! Vertel ons uw reiswensen. Georgië is zo divers in zijn cultuur, landschappen, gastronomie, wijnen en natuur – om dan nog niet te spreken van de Georgiërs zelf – dat we zonder twijfel de geschikte combinatie voor u vinden. Wees welkom!

Al wie niet om een wijnavontuurtje verlegen zit, raden we onze oranje wijn aan.

Lees meer over oranje wijn.

Duurzaam ondernemen

Door onze artisanale en kleinschalige activiteiten staan we dicht bij u als klant en houden we onze voetafdruk minimaal. Verder verbeteren we ons continu met allerhande initiatieven op vlak van milieu en door een wederzijdse economische en sociale integratie. Maar kom ons zelf beleven in onze wijnkelder.
U bent welkom.

Delen
Translate »