Deze pagina bundelt extra algemene informatie over de trips met ElenQVino.

Heb je nog een twijfel of bijkomende vraag, neem dan meteen contact op.

Elene is jouw contactpersoon.

Email: klantendienst@elenqvino.be
Telefoon: +32 497 20 47 83

Wil je op de hoogte blijven van de wijnworkshops, wijndegustaties, –reizen, nieuwe wijnen, speciale kortingen of andere activiteiten van ElenQVino?

Vluchten

ElenQVino staat NIET in voor de aankoop van vliegtuigtickets. U moet dus zelf uw vlucht boeken.

Opgepast, voor een efficiënte reisorganisatie is het belangrijk om op hetzelfde moment op de bestemming aan te komen.

ElenQVino begeleidt u bij het kiezen van de meest haalbare optie qua prijs en comfort. Wij doen een voorstel voor de groep. Veelgebruikte luchtvaartmaatschappijen zijn bijvoorbeeld Georgian Airways, Turkish Airlines, KLM, Wizz Air, e.a.

De totale vliegtijd bedraagt ongeveer 4 uur. Vele opties bevatten echter een overstap of vertrekken vanuit een ander land, b.v. vanuit Schiphol.

De plaatsen op de vlucht zijn beperkt . Bovendien kan de prijs sterk schommelen en uit ervaring blijkt dat de prijzen stijgen naarmate de vertrekdatum nadert. Ons advies is dus om niet te lang te wachten met het boeken van uw vlucht.

Denk in de gegeven corona-omstandigheden ook na over de optie om een annulatieverzekering te nemen voor het ticket.

Misschien wilt u al vroeger aankomen om zelfstandig alvast wat te acclimatiseren of misschien wilt u zelf nog een staartje aan uw Georgië-avontuur breien. Dat kan. ElenQVino geeft u graag advies.

Logement

Standaard voorzien we overnachtingsplaatsen in hotels en guest houses volgens westerse comfortnormen. We streven een goede middelmaat na zonder in te gaan op overdadige luxe. Eventuele afwijkingen in deze of gene richting worden in overleg toegepast.

Aarzel niet ons te laten weten wat uw verwachtingen zijn. We zorgen voor een correcte invulling die voor iedereen haalbaar is.

Maaltijden

We voorzien drie maaltijden per dag.

De maaltijden worden steeds op een authentieke manier bereid met verse, lokale ingrediënten en begeleid met gepaste dranken. We verdiepen ons in de lokale gastronomische specialiteiten die u worden toegelicht door uw gediplomeerde sommelier. Uiteraard zorgen we voor de nodige diversiteit zodat u met zoveel mogelijk aspecten van de rijke Georgische gastronomie in aanraking komt.

Zijn er bepaalde smaken die u in het bijzonder wilt verkennen of bepaalde andere geuren en kleuren die u misschien wat moeilijker liggen, laat dit ons dan bij inschrijving meteen weten.

Transport

Voor de verplaatsingen zorgen we voor geschikte voertuigen zodat we op een flexibele manier overal komen.

Georgïe beschikt over een goed wegennet dat de verplaatsingen zeer comfortabel maakt. Voor de standaard verplaatsingen maken we gebruik van luxueuze busjes type Mercedes V-klasse of andere. Voor uitstapjes in meer afgelegen gebieden – zoals in het gebergte – wordt indien nodig overgestapt in wat ruigere vierwielaangedreven voertuigen. We zullen ook gebruik maken van het openbaar vervoer. In bepaalde uitzonderlijke gevallen kan gebruik gemaakt worden van een helikopter.

We beschikken over ervaren en betrouwbare chauffeurs.

Bijzondere wensen

Bijzondere reiswensen kunnen steeds besproken worden zodat u het meeste uit uw reis kunt halen. We moeten hierbij uiteraard rekening houden met de andere deelnemers van de groep. Aanpassingen zullen daarom vooraf in groep worden besproken.

Eventuele medische of andere belangrijke zaken waarmee ElenQVino tijdens de reis rekening moet mee houden, moeten bij inschrijving worden vermeld zodat wij hun haalbaarheid kunnen beoordelen en uw noden kunnen inlossen.

Betaling, voorschot, annulatie

Bij inschrijving en ten laatste twee maanden vóór vertrek betaalt u het gevraagde voorschot. Dit voorschot gebruiken we om de reservaties bij hotels e.d. veilig te stellen. Uw inschrijving voor de trip is definitief eenmaal we uw voorschot hebben ontvangen.

Het resterend bedrag wordt twee weken voor begin van de reis betaald. Wij zorgen voor de transfer van deze som naar Georgië en de omzetting naar lokale munt. Wij gebruiken dit fonds om alle uitgaven te financieren. De kostprijs dekt alle voorbereidingen, overnachtingen, tickets voor bezienswaardigheden, transport (incl. luchthavenvervoer in Georgië), drie maaltijden per dag, gids, begeleiding en natuurlijk een supergoede sfeer.

Voorzie daarnaast nog een kleine som voor souvenirs en andere persoonlijke uitgaven. U kan euro’s meenemen. Wij helpen u om ze voordelig om te wisselen.

Tip, installeer de XE Currency Converter app en download de Georgische munt (GEL) om makkelijk bedragen om te rekenen.

Het is mogelijk dat u door onvoorziene omstandigheden van overmacht niet meer kunt deelnemen aan de trip. Denk bijvoorbeeld aan een corona-besmetting. In dat geval wordt het volledige bedrag teruggestort min het voorschot. Wij kunnen de voorschotten die we in Georgië reeds betaald hebben namelijk niet meer terugvorderen. Let op, u verliest dit bedrag niet. Het wordt omgezet in een voucher die u binnen het jaar nog kunt gebruiken om deel te nemen aan een volgende reis met ElenQVino.

Kennismaking

Eenmaal de groep gevormd is en de inschrijvingen definitief zijn, organiseren we – minstens een maand vóór de vertrekdatum – een kennismakingsavond voor alle deelnemers. We delen dan nog verdere details over onze trip en leren elkaar beter kennen bij een drankje en een hapje. Bij deze gelegenheid kunnen meteen al wat acclimatiseren en verlangend uitkijken naar alles wat ons in Georgië te wachten staat.

Actief? Sportief?

Eenmaal de groep gevormd is en de inschrijvingen definitief zijn, organiseren we – minstens een maand vóór de vertrekdatum – een kennismakingsavond voor alle deelnemers. We delen dan nog verdere details over onze trip en leren elkaar beter kennen bij een drankje en een hapje. Bij deze gelegenheid kunnen meteen al wat acclimatiseren en verlangend uitkijken naar alles wat ons in Georgië te wachten staat.

Geplande trips

UITGESTELD – Trip 1 (7 apr.-17 apr. ’22): Kartli -Kutaisi – Samgrelo – Kust

Omwille van de huidige corona-onzekerheid kiezen we ervoor om deze reis in april 2023 in alle comfort te laten doorgaan. Dit wordt hoogstwaarschijnlijk van 5 tot en met 15 april ’23. We starten …

Trip 2 (30 mei-8 juni ’22): Tbilisi- Kartli -Vardjia- Borjomi- Shatili

Deze trip doet een deel van de belangrijkste bezienswaardigheden in Georgië aan. Het is een wervelende tocht met een grote diversiteit aan ervaringen. Niet voor doetjes. We startten in Tbilisi, de bru…

Trip 3 (5 sept.-14 sept. ’22): Tbilisi – Kartli -Kazbegi- Kacheti

Bij deze trip bezochten we de regio’s Kartli en Kakheti voor. Dit zijn plaatsen in respectievelijk centraal en oostelijk Georgië. Op het menu vonden we opnieuw prachtige berglandschappen en natu…

Trips

Deze pagina bundelt extra algemene informatie over de trips met ElenQVino. Heb je nog een twijfel of bijkomende vraag, neem dan meteen contact op. Elene is jouw contactpersoon. Email: klantendienst@el…

Delen
Translate »