Gastronomie
Aubergines op Georgische wijze
Hapje voor 4 tot 6 personen. Nodig * 2 grote aubergines* 200 gr gemalen walnoten* 1 grote gesnipperde ui* 3 teentjes look* 1 klein bosje verse koriander* vruchten van een Lees meer…
Hapje voor 4 tot 6 personen. Nodig * 2 grote aubergines* 200 gr gemalen walnoten* 1 grote gesnipperde ui* 3 teentjes look* 1 klein bosje verse koriander* vruchten van een Lees meer…
Locatie: Kaffie is kaffie, Emiel Hullebroeckplein 1, Gentbrugge.Tijdstip: 15 december ’22 om 20u met ontvangst vanaf 19u30. Inhoud: Georgië, de bakermat van onze moderne wijnbouw, maakt in de 21ste eeuw Lees meer…
Het is beter één keer met je eigen ogen te zien en met je eigen mond te proeven dan duizend keer te horen. Meer dan achtduizend jaar wijncultuur zitten in Lees meer…
Even scrollen voor de foto’s. Veel enthousiaste bezoekers, lachende en tevreden gezichten. Lekkere wijn in de glazen. Ingepakte cadeaus, … Veel informatie over Georgische wijn, wijnbouw, wijncultuur rechtstreeks van een Lees meer…
Oranje is een verrassende speler in het kleurenpalet van wijn, en niet alleen door de kleur. Je kunt er veel kanten mee uit, blijkt uit deze selectie van Simonne Wellekens. Dit Lees meer…
Op zaterdag 15 oktober is ElenQVino aanwezig op de wijnhappening 2.0 van Taveirne wines & spirits. Deze wijnbeurs vindt plaats in de farmfabriek in Deinze. Franky Taveirne nodigt zijn partners Lees meer…
De mooiste tijden in Georgië zijn de lente, wanneer alles tot bloei komt, en de herst, wanneer de oogst wordt gevierd. In de herfst is er Tbilisoba. Dit is een Lees meer…
Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd op de WineEnthusiast op onderstaande link. Het is geschreven door Emily Saladino dd. 14 juni 2022. Dit artikel illustreert mooi het belang van wijn in Lees meer…
Dit artikel werd geschreven door Bruno Vanspauwen in De Standaard dd. 14 mei 2022. Net nu de wijntechnologie spectaculaire vooruitgang heeft gemaakt, grijpen steeds meer wijnbouwers terug naar een eeuwenoud Lees meer…
Enkele foto’s van afgelopen wijnmasterclasses, kook- en proefworkshops.