Hapje voor vier tot zes personen.
* 2 à 3 rode bieten
* 2 à 3 soeplepels zure room
* 1 ui
* 2 teentjes look
* half bosje verse koriander
* halve koffielepel gemalen droge koriander
* 2 à 3 koffielepels blauwe fenegriek
* cayenne-peper volgens eigen smaak
* olijfolie
Bereiding
- Oven voorverwarmen op 180°.
- Rode bieten schillen en in stukken snijden.
- Leg de stukken in de ovenschaal, strooi er het zout en de cayenne-peper op en besprenkel met olijfolie.
- Bak 40 à 50 minuten in de oven. Prik af en toe in de stukjes biet om te zien of ze al zacht zijn. Ze mogen wel niet té zacht worden.
- Snij de ui en look fijn. Stoof kort in een beetje olie.
- Als de rode biet gebakken is, afkoelen en in de blender samen met kruiden, ui, look en de verse koriander mixen tot een gladde massa.
- Voeg naar smaak nog een beetje cayenne-peper en zout toe. Als laatste de zure room toevoegen en goed roeren.
- 1 à 2 uurtjes laten rusten in de koelte.