Hapje voor vier tot zes personen.

* 2 à 3 rode bieten
* 2 à 3 soeplepels zure room
* 1 ui
* 2 teentjes look
* half bosje verse koriander
* halve koffielepel gemalen droge koriander
* 2 à 3 koffielepels blauwe fenegriek
* cayenne-peper volgens eigen smaak
* olijfolie

Bereiding

  • Oven voorverwarmen op 180°.
  • Rode bieten schillen en in stukken snijden.
  • Leg de stukken in de ovenschaal, strooi er het zout en de cayenne-peper op en besprenkel met olijfolie.
  • Bak 40 à 50 minuten in de oven. Prik af en toe in de stukjes biet om te zien of ze al zacht zijn. Ze mogen wel niet té zacht worden.
  • Snij de ui en look fijn. Stoof kort in een beetje olie.
  • Als de rode biet gebakken is, afkoelen en in de blender samen met kruiden, ui, look en de verse koriander mixen tot een gladde massa.
  • Voeg naar smaak nog een beetje cayenne-peper en zout toe. Als laatste de zure room toevoegen en goed roeren.
  • 1 à 2 uurtjes laten rusten in de koelte.

We verwijzen nog graag naar ons artikel De juiste gerechten bij de juiste Georgische wijn. Dit artikel op de ElenQVino blog geeft een algemeen overzicht om de juiste gerechten aan de juiste Georgische wijnen te koppelen.

Delen
Categorieën: GastronomieRecepten

Translate »