Nieuwkomer met een oeroude techniek:

Agave 2019

Er is altijd ruimte voor nieuwkomers zoals de artisanale wijnen gemaakt in amforen. Deze oeroude wijncultuur inspireert vooral de jongere generatie.

Sommige van die wijnen worden als een soort vriend

Sommige van die wijnen worden een soort vriend, zoals de amberwijnen met de autochtone druiven rkatsiteli en kakhuri mtsvane, een paar van de oeroude rassen uit Centraal-Georgië. Het bijzondere aan deze wijn is de oxidatieve stijl die je ook in sherry terugvindt. Geuren en smaken van gedroogd fruit, sinaasappelschil, hars en honing kenmerken de stijl. Agave is harmonieus, aangenaam en verfijnd, met een rijke afdronk.

Simonne geeft regelmatig nuttige wijninspiratie door haar artikelen in De Standaard. Bovendien is zij docent wijnen en druivenrassen, wijnjournaliste bij De Standaard en in het programma Smaak bij de televisiezender Vitaya was zij een bekend gezicht. Ze is eindredacteur bij Ken Wijn Magazine, het tijdschrift van de Vlaamse Wijngilde. Ze is ook heel bekend om haar supermarktwijngids 1001 Supermarktwijnen, waarvan ze vier edities uitgaf.' Eerder werd Wellekens al bekroond als 'Ambassador of the Year 2003 New World Wines'. Ze zetelt ook in het bestuur van de Commanderij Cuvée als erewijnmeester en is voorzitter van Commanderij Bellebeek. Ze is eveneens medeoprichter van de Commanderie de Bordeaux Vlaanderen. In 2019 werd ze nog uitgeroepen tot wine lady van het jaar. 
Delen
Categorieën: AmberPersReportagesWijn

Translate »