INGREDIËNTEN
*************

Vulling

  • 1 soeplepel olijfolie.
  • 1 ui.
  • 2 teentjes look.
  • Zout en peper volgens smaak.
  • 600 gr verse spinazieblaadjes.

Steak

  • 1 soellepel grof zout.
  • 1 koffielepel zwarte peper.
  • 1 soeplepel lookpoeder of  geperste look.
  • 1 soeplepel paprikapoeder.
  • 2 grote langwerpige stukken 1ste klasse steak van ongeveer 250 gram elk.
  • 4 sneden Cheddarkaas.
  • 10 soeplepels bloem.
  • 5 eieren.
  • 15 soeplepels  paneermeel.

Saus

  • 80 gr boter.
  • 2-3 teentjes look.
  • 3 soeplepels bloem.
  • 400 ml melk.
  • Zout en peper.
  • ½ koffielepel gemalen muscaatnoot.

BEREIDING
**********

Vulling

  1. Verhit de olijfolie in de pan.
  2. Stoof de ui en de look 1-2 min.
  3. Doe de spinazie erbij en stoof kort aan tot de spinazie zacht wordt.

Steak

  1. Meng het zout, de peper, het paprikapoeder, het lookpoeder (of geplette look) in een kommetje.
  2. Neem de steak en smeer beide kanten in met de mengels.
  3. Plet nadien de steaks plat met behulp van een deegroller of vleeshamer. De steaks worden platter, maar groter.
  4. Leg nu eerst Cheddarkaas en vervolgens de spinazie-mengeling op het vlees.
  5. Rol het vlees op een stevige rollade.
  6. Maak de rollade vast met keukentouw en leg het vlees voor een uur in de koelkast.
  7. Om de afgekoelde rollade te paneren rol je de rollade eerst in de bloem, nadien door het eiermengsel en tot slot doorheen het paneermeel.
  8. Herhaal het paneerproces nogmaals, maar dan zonder eerst in de bloem te rollen.
  9. Verwarm het oven op 160°C.
  10. Verhit olijfolie in een ruime pan en bak de rollade een vijftal minuten aan alle kanten tot er een mooi bruin korstje ontstaat. Hou deze pan opzij en giet het vet niet weg.
  11. Leg de rollade in een ovenschaal en bak ze 20-30 min. in de oven op 160°C.

Terwijl de rollade aan het bakken is, maken we de saus. 

Saus

  1. Smelt boter in de pan waar je de rollade in gebakken hebt.
  2. Voeg de look eraan toe en bak kort aan.
  3. Doe de bloem erbij en blijf roeren.
  4. Giet nu de melk erbij en blijf roeren tot de massa verdikt.
  5. Voeg er nog zout, peper en muscaatnoot aan toe.
  6. Als ze klaar is, hou je de saus warm.

Serveren

  1. Haal de gebakken rollade uit de oven.
  2. Vooraleer de rollade te snijden laat je haar 15 minuten afgedekt rusten.
  3. Serveer vervolgens met de saus.

De binnenste kant van rollade is licht rosé en sappig. We vinden dit gerecht lekker met krokante aardappelkroketjes. 

De Saperavi-wijn serveer je bij dit gerecht best op 15-16°C. 

Delen
Categorieën: GastronomieRecepten

Translate »