Dit voorgerecht kan je perfect serveren met onze fruitige, rode Mejvriskhevis Saperavi. 

INGREDIËNTEN
*************

2 zalmfilets
2 romatomaten
50 gr van granaatappelpitjes
1 theelepel granaatappelmelasse

Voor de pesto:
80 gr daslook
50 gr walnoten
75 gr geraspte parmesane-kaas
Sap van ½ citroen
2 soeplepels olijfolie
Zout en peper

Voor de ratatouille:
1 grote aubergine
3 roma tomaten
2 bolletjes burata
8-9 grote blaadjes van verse basilicum
2- 4 soeplepels olijfolie
Zout en peper

BEREIDING
*********

  1. Snijd de aubergines in cirkels van 1 cm.
  2. Leg de aubergines in een schaal en bestrooi elke kant met zout.
  3. Leg iets zwaars op de aubergines en laat +/-1 uur rusten om ze uit te persen. 

Maak ondertussen de pesto.

  1. Was de daslook (enkel blaadjes) goed en laat even drogen.
  2. Doe de daslook, parmesane-kaas, walnoten, citroensap, olie, zout en peper in een blender en mix tot een … pesto.

En verder:

  1. Schil de romatomaten.
  2. Snijd 2 romatomaten in dunne cirkeltjes van ½ cm en leg ze in een schaal die reeds ingesmeerd is met wat olie.
  3. Spreid nu hierbovenop de zalmfilets en bedek de bovenkant van de zalm met de daslookpesto. Zorg dat er een goed laag korstje op ligt.
  4. Houd 1 à 2 lepels over voor de ratatouille.
  5. Pers ondertussen goed het vocht van de aubergines uit en bak ze kort in een pan aan beide kanten met genoeg olie.
  6. Snijd de rest van de tomaten samen met de  burata-bolletjes in schijfjes van 1 cm.
  7. Smeer de overschaal in met olie en schik de aubergines, tomaten, basilicumblaadjes en burata-bolletjes afwisselend in rijtjes op de overschaal.
  8. Bestrooi met pesto en olijfolie.
  9. Verwarm oven op 175°.
  10. Bak beide gerechten in de oven gedurende 30  à 40 minuten.
  11. Haal de beide gerechten uit de oven.
  12. Bestrooi de zalm met wat granaatappelpitjes en giet er enkele druppels granaatappelmelasse over.

Dit gerecht kan je perfect met krielaardappeltjes of rijst serveren – en natuurlijk met onze fruitige, rode Mejvriskhevis Saperavi.

Smakelijk! 

Delen
Categorieën: Gastronomie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »