Dit voorgerecht kan je perfect serveren met onze fruitige, rode Mejvriskhevis Saperavi.
INGREDIËNTEN
*************
2 zalmfilets
2 romatomaten
50 gr van granaatappelpitjes
1 theelepel granaatappelmelasse
Voor de pesto:
80 gr daslook
50 gr walnoten
75 gr geraspte parmesane-kaas
Sap van ½ citroen
2 soeplepels olijfolie
Zout en peper
Voor de ratatouille:
1 grote aubergine
3 roma tomaten
2 bolletjes burata
8-9 grote blaadjes van verse basilicum
2- 4 soeplepels olijfolie
Zout en peper
BEREIDING
*********
- Snijd de aubergines in cirkels van 1 cm.
- Leg de aubergines in een schaal en bestrooi elke kant met zout.
- Leg iets zwaars op de aubergines en laat +/-1 uur rusten om ze uit te persen.
Maak ondertussen de pesto.
- Was de daslook (enkel blaadjes) goed en laat even drogen.
- Doe de daslook, parmesane-kaas, walnoten, citroensap, olie, zout en peper in een blender en mix tot een … pesto.
En verder:
- Schil de romatomaten.
- Snijd 2 romatomaten in dunne cirkeltjes van ½ cm en leg ze in een schaal die reeds ingesmeerd is met wat olie.
- Spreid nu hierbovenop de zalmfilets en bedek de bovenkant van de zalm met de daslookpesto. Zorg dat er een goed laag korstje op ligt.
- Houd 1 à 2 lepels over voor de ratatouille.
- Pers ondertussen goed het vocht van de aubergines uit en bak ze kort in een pan aan beide kanten met genoeg olie.
- Snijd de rest van de tomaten samen met de burata-bolletjes in schijfjes van 1 cm.
- Smeer de overschaal in met olie en schik de aubergines, tomaten, basilicumblaadjes en burata-bolletjes afwisselend in rijtjes op de overschaal.
- Bestrooi met pesto en olijfolie.
- Verwarm oven op 175°.
- Bak beide gerechten in de oven gedurende 30 à 40 minuten.
- Haal de beide gerechten uit de oven.
- Bestrooi de zalm met wat granaatappelpitjes en giet er enkele druppels granaatappelmelasse over.
Dit gerecht kan je perfect met krielaardappeltjes of rijst serveren – en natuurlijk met onze fruitige, rode Mejvriskhevis Saperavi.
Smakelijk!
0 reacties