INGREDIËNTEN
*************

Voor 4 personen.

2 bussels witte asperges
4 eieren
80 gr boter
200 ml melk
1 à 2 soeplepels bloem
Enkele takjes peterselie
1 soeplepel boter
1 theelepel kurkumapoeder
Nootmuskaat
Zout en peper

BEREIDING
*********

  1. Schil de asperges.
  2. Kook ze gaar in 15 tot 20 minuten in water met een snuifje zout.
  3. Kook de eieren 10 minuten en laat ze afkoelen in koud water.
  4. Pel de eieren.
  5. Prak de dooiers en de eiwitten apart.
  6. Maak van de boter, melk en bloem een lichte bechamelsaus en doe er kurkumapoeder in.
  7. Goed mengen om een mooie gele kleur te krijgen.
  8. Schik de asperges op de borden met de zachte punten in dezelfde richting.
  9. Kruid met een snuifje nootmuskaat.
  10. Verrijk elke portie (4 tot 5 asperges) met wat saus, eierdooier, eiwit en gehakte peterselie.

Dit voorgerecht kan je perfect serveren met onze kruidige, aromatische, oranje Chinuri Mtsvane. 

Delen
Categorieën: Gastronomie

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *