Van 18 tot en met 20 maart 2022 nam ElenQVino voor het eerst deel aan het ‘Salon des Vigneronnes. Dit prachtig initiatief plaatste dit jaar de vrouwelijke wijnbouwers in de schijnwerper en ging door in de indrukwekkende setting van de citadel van Dinant. Het evenement werd enthousiast ondersteund door de uitgebreide expertise van mevrouw Jeanette Van der Steen (Château Bon Baron) en mevrouw Vanessa Vaxelaire (Château de Bioul).

Voor veel mensen bleek deze formule een ideale combinatie van een uitstapje naar de Ardennen met een originele wijnverkenning in een vriendelijke sfeer. Hieronder vind je de deelnemerslijst van de beurs en kan je in retro nog even watertanden van de bezetting van deze beurs.

ElenQVino was stevig aanwezig met een drie-vrouw-bezetting. Dank aan Egle en Angelique voor de inzet en een geslaagde beurs.

Het was een zeer interessante en leerrijke ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is. Er was een boeiende interactie met andere wijnmaaksters, voornamelijk uit België en Frankrijk. We waren vereerd met deze opportuniteit om op zo’n historische toplocatie en in zo’n gezelschap onze wijnen te kunnen laten proeven. Het was wel een ‘missionaire’ opdracht om als kleine wijnbouwster uit Georgië met een reeks natuurlijke amberwijnen in het aanbod op te boksen tegen de traditionele Franse wijnhuizen. Toch vinden we ons opgenomen in een vriendelijke gemeenschap. We legden vele contacten en wisselden ervaringen uit. Heel wat bezoekers maakten kennis met onze wijnen.

We kunnen spreken van een win-win-situatie waarbij iedere aanwezige nieuwe ontdekkingen heeft gedaan. Een positieve balans en een nuttige investering met alweer een nieuwe blik op de toekomst.

Hoe was de sfeer?

Deelneemsters

Brochure-Salon-des-Vigneronnes

Delen
Categorieën: Degustaties

Translate »