Op 14 oktober ging bij het Davidsfonds Teralfene een degustatiesessie door waar Georgië als wijnland voor een geïnteresseerd en enthousiast publiek in de schijnwerpers werd geplaatst.

De talrijk opgekomen toehoorders werden op kundige wijze onderhouden door Simonne Wellekens. Simonne geeft ons regelmatig nuttige wijninspiratie door haar artikelen in De Standaard. Bovendien is zij docent wijnen en druivenrassen, wijnjournaliste bij De Standaard en in het programma Smaak bij de televisiezender Vitaya was zij een bekend gezicht. Ze is eindredacteur bij Ken Wijn Magazine, het tijdschrift van de Vlaamse Wijngilde. Ze is ook heel bekend om haar supermarktwijngids 1001 Supermarktwijnen, waarvan ze vier edities uitgaf.’ Eerder werd Wellekens al bekroond als ‘Ambassador of the Year 2003 New World Wines’. Ze zetelt ook in het bestuur van de Commanderij Cuvée als erewijnmeester en is voorzitter van Commanderij Bellebeek. Ze is eveneens medeoprichter van de Commanderie de Bordeaux Vlaanderen. In 2019 werd ze nog uitgeroepen tot wine lady van het jaar.

Het was voor ElenQVino dan ook een ware eer om haar expertise hierbij te mogen aanvullen. Het was een aangename en leerrijke avond. Bij de deelnemers mochten we volgende indruk noteren.

“De avond in het teken van Georgië was bijzonder geslaagd en geapprecieerd door de aanwezigen, mede door de lekkere wijn en hapjes.”

Een enthousiaste organisator
Delen
Categorieën: DegustatiesReportages

Translate »